2 min leestijd

Wat zijn vrije radicalen

Via normale processen, zoals het verbranden van het voedsel in het lichaam, ontstaan vrije radicalen.  Overmatigheid van vrije radicalen kan komen door stres, roken, alcohol of overgewicht. Hier ontstaat oxidatie, deze tast de lichaamscellen en weefsels aan. Ook zijn er vrije radicalen van buitenaf (uitlaatgassen, milieu vervuiling)

In de huid tasten de vrije radicalen het bindweefsel en huidcellen sneller aan waardoor de huidveroudering snel wordt ingezet. Dit kan vertraagd worden door producten te gebruiken die antioxidanten bevatten.

Wat zijn antioxidanten

Antioxidanten komen voor in onze voeding. Zij beschermen het lichaam tegen de vrije radicalen. Vitamine E, C, B, mangaan, zink, selenium en mangaan bevatten deze antioxidanten.
Deze vitamines en spoorelementen zitten vooral in rood fruit, zoals rode bessen, spoorelementen in bv.  pompoenpitten of pompoenpitolie, vitamine E en in diverse noten.

Vitamine E op de huid

Vitamine E is ook een antioxidant en zorgt voor beperkte schade aan de huidcel. Om die reden is het belangrijk om de huid te verzorgen met voldoende Vitamine E. Niet alleen via de voeding maar ook deze vitamine direct op de huid aan te brengen. Het versterkt de huid barrière functie. Verder is Vitamine E een goede begeleider om andere vitamines in de huid op te laten nemen. Vitamine E  bestaat uit 4 Tocoferollen.

Gamma Tocoferol  is een van deze 4 vitamine E en zit in in arganolie.

Koudgeperste arganolie verzacht en beschermt de huid tegen vrije radicalen.
Zorgt voor een goede hydratatie en regenereerde de huidcellen.
Arganolie herstelt de huid na een zonnebrand.

Een andere vitamine E is de Delta Tocoferol, deze is nog sterker dan Gamma Tocoferol.

Cactusvijgolie heeft een hoge percentage Delta Tocoferol (1100 mg per liter) en ongeveer 5% gamma Tocoferol.

Deze combinatie tocoferollen kunnen veel beter in het celmembraan van de huid doordringen en daardoor doeltreffend om de huid beschermen.
Cactusvijgolie is een natuurlijke anti aging product.

Meer weten over arganolie

Meer weten over cactusvijgolie