1 min leestijd

Cellulite

Wat is Cellulite
Cellulite of ook sinaasappelhuid genoemd het is  een opeenhoping   van het onderhuidse weefsel. Cellulite ontstaat als dit bindweefsel tussen de vetruimtes zwakker worden. Cellulite heeft kan niet direct in verband gelegd worden met overgewicht of dik zijn. Veel vrouwen hebben Cellulite. Bij overgewicht is het wel beter zichtbaar. Er bestaat geen een middel wat Cellulite helemaal kan wegnemen.

Cellulite en arganolie
Door de huid met regelmaat te masseren met arganolie worde de doorbloeding bevorderd en hierdoor het bindweefsel onder de huid gestimuleerd.  De behandeling is ook goed om de afvalstoffen en overtollig vocht in het bindweefsel af te voeren. Het is wel van belang om een stevige massage aan de met Cellulite aangetaste delen te geven. Drukken en rollend. Er zijn ook speciale rollers hiervoor te verkrijgen deze in combinatie met arganolie te gebruiken. De sterke vitamine E die arganolie bevat verstevigd de huid en maakt deze zacht.
 
Wat kun je er verder tegen doen? Ten eerste door gezonde voeding te nemen, veel water drinken en veel bewegen kan cellulite verminderen.

Niet veel verzadigde vetten eten zoals boter, room, en andere dierlijke vetten. Veel vezelrijke producten en onverzadigde vetzuren zijn wel aan te bevelen zoals bijvoorbeeld culinaire arganolie waar omega 6 en 3 vetzuren en vitamine E in zit. Deze culinaire oliën zijn in het algemeen goed voor de huid en de gezondheid. Drink veel water of kruidenthee, vooral groene thee of thee met veel antioxidanten zoals bijvoorbeeld saffraan thee. Ook veel bewegen, met name wandelingen zijn goed tegen Cellulite, een goede training voor benen en bilspieren.

Meer willen weten over arganolie