3 min leestijd

Is pure arganolie het beste voor gezond en mooi haar ?

Dagelijks verliezen we minstens 50 tot 100 haren. Extreme haaruitval kan komen door veranderingen in de hormoonhuishouding zoals bij zwangerschap, overgang of als gevolg van stress of ziekte. Ook kan het haar lijden door o.a. haarkleuring, UV straling, föhnen en stylen en kan dan dof en poreus worden. Het is belangrijk om het haar extra mild te verzorgen met o.a. arganolie en biologische shampoo's.

Gezond haar begint bij een gezonde haarwortel

Bij een goede verzorging van de hoofdhuid blijft de haarwortel gezond. Het mooie van arganolie is dat het zowel het haar als de hoofdhuid verzorgt. Arganolie biedt extra bescherming bij invloeden van buitenaf zoals zonlicht, föhn of krultang, waardoor het haar glans verliest, dof en droog wordt. Arganolie dringt door tot in de hoofdhuid en haarschacht en verstevigt zo het haar en maakt het haar natuurlijk zacht en geeft het een natuurlijke glans. Beschadigd haar krijgt zo weer haar elasticiteit terug.

Arganolie als haarmasker

Argan olie bevat een hoog percentage vitamine E (Gamma tocopherol), wat niet alleen goed is voor het herstellen van de huid maar zorgt voor een goed herstel van droog en poreus haar. Je kunt pure arganolie dus zeker gebruiken als haarmasker. We raden aan om dit 1 a 2 keer per week te doen, door arganolie in te masseren in droog of nat haar en hoofdhuid. Je voelt zelf wel aan hoeveel je nodig hebt. Bij erg  droog haar trekt de olie vrijwel meteen in. Draai een warme handdoek om het hoofd en laat het masker 15 -20 minuten inwerken. Was nadien het haar met een milde, biologische shampoo en verzorg het haar zoals u gewend bent.

Arganolie als styling product

Door regelmatig gebruik van arganolie blijft de hoofdhuid en het haar in goed conditie. Na het wassen en drogen van het haar doen een paar druppels arganolie wonderen. Het haar glanst en pluist niet, arganolie als haarserum! Voor de dagelijkse verzorging is ook Jojoba olie erg geschikt.

Jojoba olie voor het haar

Jojoba-olie is erg veelzijdig en wordt gewonnen uit de eerste koude persing van de zaden van de jojobastruik (Simmondsia Chinesis).  Feitelijk is het geen olie maar een vloeibare was (plantaardige mono-ester) en vrijwel reukloos. Deze olie zorgt mede voor het zijdezacht gevoel van het haar en huid. Een van de eigenschappen van Jojoba-olie is dat het je haar als het ware sealt en zorgt dat je haar minders snel uitdroogt. Het voelt niet vet, trekt snel in en helpt de PH balans te herstellen en reguleert de afgifte van talg.

Abgur Harmonie haarolie " best of both worlds"

Abgur heeft bijna 2 jaar testen gedaan in samenwerking met een Frans laboratorium om de ideale haarolie te ontwikkelen. Uit de wetenschap dat zowel arganolie als Jojoba-olie geschikt zijn voor het haar, is een ideale mix gemaakt van beide pure oliën om zo optimaal gebruik te maken van de gunstige eigenschappen. Omdat de geur van de haarolie ook een belangrijk aspect is, is een minimaal percentage etherische oliën toegevoegd, waardoor de olie een heel decente frisse geur heeft die absoluut niet overheerst. Harmonie haarolie is zowel geschikt voor dagelijks gebruik en als haarmasker.

Tip: Harmonie argan haarolie is ook prima geschikt als huidolie voor dagelijks gebruik, ook vanwege de goede eigenschappen van Jojoba voor de huid en de aantrekkelijke geur door het natuurlijk parfum.

klik hier voor argan haarolie