2 min leestijd

Waarom een oogcrème?

Er wordt nog wel een gedacht, waarom zou je een extra oogcrème nemen? Je smeert toch wat van je dag – nachtcrème onder je ogen?  Op zich geen probleem.

Toch is een speciale crème voor de ogen niet overbodig. Waarom? Oamdat deze een andere formule heeft die speciaal ontwikkeld is voor de tere en dunne huid rondom de ogen.

De ingrediënten die gebruikt worden mogen absoluut niet irriteren in de ogen. Ook wordt er rekening gehouden om de eventuele wallen wat te reduceren. Door met regelmaat een oogcrème te gebruiken wordt de dunne huid onder de ogen steviger en zo ook minder rimpels.

Voor wie is een oogcrème geschikt?

Net als met een dag en nacht crème is het zo hoe eerder je begint met een oogcrème, hoe minder fijne lijntjes op latere leeftijd je hebt. Vroeg beginnen dus! Ook is het niet te laat als je op latere leeftijd begint met een oogcrème, beter te laat dan nooit.

Dames die iedere dag make up gebruiken moeten zeker oogcrème nemen en ook op letten welke. De oogcrème moet een intensere werking hebben omdat er nogal veel gebeurd rondom de ogen. Denk de mimiek en natuurlijk de make-up en de reiniging hiervan. De huid rondom het oog heeft te maken met veel wrijvingen.

Wat is goede oogcrème?

Voor mij is dat heel duidelijk, een natuurlijke oogcrème met milde natuurlijke extracten zoals rozenbottel voor het verstevigen van de dunne huid om de ogen. Duindoorn; Stimuleert de celvernieuwing van de huid. Macadamiaolie; tegen het uitdrogen en hydrateren van de huid. 

Cactusvijgolie als oogcrème?

Het summum! Boordevol met vitamine E waardoor de huid rondom de ogen optimaal en intens gevoed wordt. Van cactusvijgolie wordt ook gezegd dat bij regelmatig gebruik de donkere randen om de ogen vervagen.

Meer weten over cactusvijgolie, klik hier