2 min leestijd

Pompoenpitolie; hét superfood

Het Oostenrijkse Steiermarken is een prachtig heuvellandschap met voedzame bodem, waar al jaren de beroemde Steiermarkse pompoenpitolie wordt gemaakt. Na een indrukwekkend groeiproces, ondersteund door de mineraalrijke bodem en het gouden zonlicht dat over de heuvels schijnt, worden de pitten van de geoogste pompoen gebruikt voor een sensationeel zachte, maar toch intense culinaire pompoenpitolie. Voor een fles van 1 liter worden maar liefst 35.000 pompoenpitten gebruikt, die elk boordevol vitamine E, vitaminen A, B1, B2, sterolen, antioxidanten, vetzuren en mineralen zit. Na de pompoenoogst worden de pitten met de hand verwijderd, met bronwater gewassen en licht geroosterd, waardoor alle essentiële bouwstoffen vrijkomen. Wat overblijft, is een diepgroene, intense culinaire pompoenpitolie die gebruikt kan worden in salades, als garnering of vinaigrette of – en dat is misschien wel onze guilty pleasure – over een bolletje vanille-ijs.

Pompoenpitolie; prostaat, immuunsysteem en algehele gezondheid

Pompoenpitolie heeft vele voordelen. De sterolen die aanwezig zijn in de olie hebben een gunstige uitwerking op de blaas en prostaat. Preventief gebruik van pompoenpitolie heeft een heilzaam effect op zowel de menstruele cyclus bij vrouwen, als bij een optimaal functioneren van de prostaat bij mannen. De specifieke stof beta-sitosterol bevat ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het lichaam inflammatie beter kan bestrijden en het immuunsysteem daadkrachtiger kan functioneren. Zeker in combinatie met gevarieerde voeding en voldoende lichaamsbeweging, is pompoenpitolie een essentiële schakel voor een gezonder leven.
Deze pompoenpitolie heeft heerlijke karameltonen, een diep fruitig aroma, een prachtige donkergroene kleur en talloze vitaminen en mineralen; met de culinaire pompoenpitolie van Gezonder.nu haal je een smaakvol superfood in huis.

Pompoenpitolie is gezond!

Pompoenpitolie is een superfood vol essentiële vetzuren, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Het groene goud bevordert een gezonde nagel- en haargroei en draagt bij aan een stralende, vitale huid. Door dagelijks pompoenpitolie te verwerken in gerechten gaat de huid zich jonger gedragen, worden nieuwe cellen sneller aangemaakt en oude cellen sneller afgeschilferd. Hierdoor ontstaat er een verfijnde teint en jeugdige uitstraling.

Heeft u meer interesse in pompoenpitolie