1 min leestijd

Sheabutter voor de huid

Shea butter wordt ook Kariteboter of als INCI codes: Butyrospermum parkii en Vitellaria parkii genoemd. Het wordt boter (butter genoemd vanwege de substantie.

De substantie wat wordt geperst uit noten van de Kariteboom in West-Afrika en wordt al jaren gebruikt in deze streek voor allerlei doeleinden. Daar worden de meeste pasgeboren baby’s  met shea butter ingesmeerd.

Biologische shea butter crème ziet er korrelig uit zodra deze met de lichaamstemperatuur in aanraking komt smelt en smeert deze heel goed uit. Een goed kwalitatieve shea butter is zacht smeuïg en heeft een nootachtige geur.

Sheabutter met arganolie

Deze creme als basis biologische sheabutter en arganolie verzorgt en beschermt de droge en/of vochtarme huid.
De belangrijkste vitamines in deze volle creme zijn:

Vitamine A, zorgt voor het stimuleren van de celdeling en hierdoor de herstelt wondjes.
Kan acne verminderen. Werkt huidverjongend doordat de productie van collageen (het bindweefsel onder de huid) en elastine wordt gestimuleerd.

Vitamine E, is een antioxidant die de huid beschermd tegen invloeden van buitenaf zoals bv UV B- stralen, stimuleert de doorbloeding van de huid.
Hierdoor wordt de huid zacht en soepel.

Vitamine F, zorgt voor een goede hydratatie van de huid en herstelt de droge en ruwe huid

Wil u meer weten over deze een smeuige creme voor de huid met sheabutter, arganolie (boost van Vitamine E) en bijenwas (antiseptisch)