1 min leestijd

Goede eigenschappen van arganolie

Arganolie zeer rijk aan vitamine E, dit is een sterke antioxidant.
Uit onderzoek is gebleken dat anti-oxidanten ons beschermen tegen vrije radicalen, chemicaliën die in het lichaam worden gevormd als onderdeel van de stofwisseling en de beschermt het lichaam tegen slechte bacteriën, wat goed is voor het immuunsysteem.
Bevat meervoudige onverzadigde vetzuren (meer dan 80%). waarvan ongeveer 37 % linolzuur, oliënezuur, palmitinezuur, stearinezuur en vitamine E.

"Dit zijn vitamines die nodig zijn voor de vorming van rode bloedcellen en tevens de opbouw van en instandhouding van o.a. spier en huidweefsels."

Culinaire arganolie is niet alleen lekker in het eten maar ook uitermate geschikt als voedingsupplement. Iedere dag 1 eetlepel arganolie is al voldoende om deze belangrijke bestandsdelen in te nemen.
Afhankelijk van de kwaliteit bevat arganolie 500-750 mg tocoferol per 100ml.=

De arganolie van Gezonder.nu (Abgur) heeft maar liefst ca 750 mg vitamine E. Olijfolie bevat veel minder vitamine E.

Pure cosmetische arganolie bevat o.a stoffen als gamma tocopherol, een extreme vitamine E. Verder stoffen zoals carotenoïden, squaleen en phenolen en omega 6 en 9. De argnolie zorgt er voor dat de huid wordt beschermt, gehydrateert, en staat bekend om rimpels te doen vervagen. Bij regelmatig gebruik wordt de huid zacht en optimaal gevoed.

Abgur cosmetische arganolie wordt koudgeperst van de ongeroosterde argannoten.

Hierdoor is de olie dikker en trekt wel sneller in de huid en heeft meer effect.