Culinaire olie

Culinaire olie

0 producten
    0 producten
    Sorry, er zijn geen producten in deze collectie.

    Gezonde culinaire arganolie

    Culinaire arganolie is niet alleen lekker maar ook zeer gezond. Heeft een hoge concentratie van essentiële linolzuur. (combinatie van omega 6 en 9) bevat meer dan 80% meervoudig onverzadigde vetzuren. Bijzonder rijk aan vitamine E dus antioxidanten.

    Premium culinaire arganolie

    Onze arganolie is biologisch, 100% puur en van premium kwaliteit. Waarom? Bij deze culinaire arganolie worden de pitten volgens een speciaal procedé zacht geroosterd.

    De olie wordt koudgeperst van de best geselecteerde arganzaden en daarom van een premium kwaliteit

    Deze olie wordt binnen 24 uur gebotteld in een beschermde, donkere, glazen fles met een schenktuit. Hierdoor blijft de oorspronkelijke smaak en frisheid optimaal behouden en is een goede houdbaarheid gegarandeerd. Verser kan niet! De olie heeft een delicate nootachtige smaak! Ervaar zelf deze bijzondere smaaksensatie.

    Handgeperst of koudgeperst

    Er zijn twee soorten culinaire arganolie: de handgeperste en koudgeperste olie. Beiden zijn van uitmuntende kwaliteit. De handgeperste arganolie wordt gemaakt door de arganzaden na het roosteren te malen met een traditionele stenen molen. Vervolgens wordt het verkregen deeg met de hand net zolang gekneed totdat de olie scheidt van de vaste stoffen. Bij de koudgeperste culinaire arganolie worden de licht geroosterde argannoten koudgeperst met een moderne schroefpers.

    Handgeperste & koudgeperste arganolie zijn beiden biologisch geteeld en vervaardigd

    De arganolie bevat geen toevoegingen van andere oliën. 

    Arganolie in de keuken

    De culinaire arganolie van is onder andere heerlijk bij vis, pittige kazen, diverse groenten, stoofgerechten en tajines. Wat u misschien niet verwacht: het is ook heerlijk in een dessert. Denkt u bijvoorbeeld aan een schaaltje yoghurt met honing en een scheutje culinaire arganolie. Een heerlijk en gezond dessert!

    Recept: Rucola salade met kikkererwten & geitenkaas

    Meng rucola sla, kikkererwten, een handje verse koriander en verbrokkelde geitenkaas doorelkaar in een saladekom. Voeg vervolgens een scheut culinaire arganolie toe, samen met wat honing og een zoetere (dadel)balsamico. Om het te balanceren, voegt u ook nog een scheutje citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper.

    Smakelijk eten!