Jojobaolie - Alt hvad du behøver at vide

Hvad er jojobaolie?

 Jojoba olie in flesje

Jojobaolie er en blød hudolie, der er velegnet til at blive blandet med andre olier for at pleje håret og huden på en naturlig måde.

Du kan selvfølgelig også bruge jojobaolie helt ren. Og det er der mange gode grunde til. Jojobaolie fungerer fantastisk som et naturligt middel mod acne, tør hud og utallige andre hudsygdomme.

Hvor kommer jojobaolie fra?

Jojoba plant

Jojobaplanten er en plante hjemmehørende i Nordamerika. En olie kan laves af nødderne fra denne plante, jojobaolie.

Jojobaolie kommer fra frøene fra Simmondsia chinensis. Det er faktisk ikke en olie, men en flydende voks. Navnet Jojoba kommer fra ordet Hohowi, et navn givet til jojoba-frøene af den indianske stamme O'odham. Denne stamme brugte en hjemmelavet pasta lavet af disse nødder til at pleje deres hud og hår.

Hvad gør jojobaolie til et så godt produkt?

Jojobaolie indeholder mange kraftfulde naturlige ingredienser, såsom vitamin E, vitamin B, silicium, krom, kobber og zink. Den indeholder også tre fedtsyrer: erucasyre (13,6 procent), gadolinsyre (71,3 procent) og oliesyre (11,2 procent).

Den største fordel ved jojobaolie er, at dens sammensætning minder meget om de naturlige olier, der udskilles af talgkirtlerne i vores hud.

Vores talgkirtler er mikroskopiske kirtler i vores hud, som udskiller et fedtet eller voksagtigt stof kaldet talg. Teksturen og brugen af ​​talg minder meget om jojobaolie.

Jojoba kan således hjælpe med at fugte huden, ligesom talg gør, når vores krop ikke længere fungerer bedst muligt, hvilket sker oftere, når vi bliver ældre. Når vi bliver ældre, producerer vi selv mindre talg.

På den anden side kan for meget talg, som ofte sker i puberteten, eller når hormonniveauet er for højt, resultere i fedtet hud og acne. Brugen af ​​jojobaolie giver så et signal til dine hår og svedsække om, at der ikke skal produceres ekstra talg. Dette holder din hud hydreret, uden at den bliver fedtet eller tilstopper dine talgkirtler.

Denne effekt gør jojoba til en stærk naturlig behandling for eksem, acne og andre hudsygdomme.

Du kan bruge jojobaolie over hele kroppen, fordi den er helt naturlig og ikke indeholder kemikalier, der kan føre til en allergisk reaktion.

Hvad kan jojobaolie bruges til?

Jojoba zelf verzorgingsproducten maken

Du kan bruge jojobaolie til at: 

  •  Lav en fugtgivende ansigtsmaske. Tilføj et par dråber jojobaolie til en ansigts-ler (såsom bentonit-ler) og påfør den i ansigtet.
  •  Rens, pleje, fugt og eliminer eller forebygge svampeinfektioner.
  • Behandl acne og psoriasis.
  • Fugt hele kroppen (efter et brusebad/bad eller træning).
  • Lav en naturlig makeupfjerner. Kom et par dråber jojobaolie på en vatpind for at fjerne foundation, blush, øjenmakeup og lipgloss.
  • For at fugte dit hår kan et par dråber jojobaolie masseres ind i fugtigt hår

Hvorfor bruge jojobaolie til din hud?

Jojoba huidverzorging

Anvendt topisk fungerer Jojobaolie som en ikke-komedogen, hurtigabsorberende, men langvarig blødgørende middel, der skånsomt fugter, beroliger, nærer og blødgør huden uden at efterlade en fedtet rest

Det renser huden for at forhindre væksten af ​​skadelige bakterier og fremme væksten af ​​ny, klar, renset, sund og smidig hud.

På grund af en kemisk sammensætning meget lig den talg, der findes i menneskelig hud, accepteres og tolereres jojobaolie let af huden.

Jojobaolie kan afbalancere hudens olieproduktion for at reducere virkningerne af acne ved at fjerne overskydende naturlige olier i porerne.

Ved at skabe en fugtgivende og beskyttende barriere på huden, beskytter den mod de barske påvirkninger af de naturlige elementer. Brugt på negle styrker og fugter jojobaolie neglebåndene og forhindrer infektioner i at dannes på neglesengene.

Hvorfor bruge jojobaolie til dit hår?

Jojoba gebruik in haar

Brugt i hår kan jojobaolie holde håret skinnende og sundt. Det hjælper med at reducere fedtet i hovedbunden ved at regulere produktionen af ​​talg.

Tørt og kruset hår kan nyde godt af jojobaoliens nærende egenskaber, da håret bliver mere håndterbart og knastfrit. Når den påføres fugtigt hår, dækker Jojoba Oil hårstrået med sin flydende voks og forhindrer det i at tørre ud ved at låse fugt inde.

Jojobaoliens antibakterielle og svampedræbende egenskaber fjerner skæl og reparerer enhver skade, såsom brud, hvilket efterlader en kølende fornemmelse i hovedbunden. Denne overordnede styrkende effekt på håret tilskynder det til hurtigere at blive sundere, hvilket får det til at se tykkere og skinnende ud.

Hvor ofte kan du bruge jojobaolie?

Du kan bruge jojobaolie dagligt som en del af din hudplejerutine.

Hvor længe kan du beholde jojobaolie?

Jojobaolie er flydende ved stuetemperatur på grund af de umættede fedtsyrer, den indeholder. Som nogle andre olier nedbrydes jojobaolie ikke og har en meget lang holdbarhed (på mindst 2 år) og er derfor perfekt egnet til brug i dine naturlige produkter.

Hvordan kan du bruge jojobaolie sikkert?

Jojobaolie er en kosmetisk olie, der bedst kun bruges eksternt og ikke oralt. Jojobaolie er generelt kendt som en meget sikker olie, som få mennesker er allergiske overfor, men vi anbefaler altid - ligesom med alle vores andre produkter - først at smøre et par dråber jojobaolie på armen for at se, om der er en allergisk reaktion. forekommer.

Hvis du ikke får en allergisk reaktion ved at bruge jojobaolie inden for 24 timer, er det sikkert at antage, at du kan bruge denne olie uden problemer.

Hvor kan man købe jojobaolie?

Du kan købe jojobaolie på vores hjemmeside. Vores jojobaolie er 100% naturlig, økologisk og koldpresset. Det indeholder ingen kemiske ingredienser.

.