2 min leestijd

Pompoenpitolie haar en huid

Pompoenpitolie bevorderd de groei van nagels en haar mede doordat deze groene olie rijk is aan vitamine E, B2 vezels zink, magnesium, fosfor, kalium, mangaan en koper.
Vitamine B2 draag bij aan een goede stofwisseling.
Dit groene goud heeft een goede verhouding van omega 6 en 9 vetzuren Vitamine E, een anti oxidant.
Verder aminozuren die de lichaamscellen helpen opbouwen en vormen een schild tegen bacteriën en virussen en helpen mee aan een optimale vervoer van de zuurstof door het hele lichaam.

Prostaat en pompoenpitolie

Pompoenpitolie zit vol met essentiële vetzuren, Omega 3 vetzuren, Omega 6 vetzuren en Omega 9 vetzuren.
Dit zijn belangrijke vetten die ons lichaam niet zelf aan kan maken en moeten via de voeding verkregen worden.
Deze vetten zijn bevorderend voor immuunsysteem, hormoonsysteem en zenuwstel en kunnen bijdragen aan soepel bloedvatsysteem.

Pompoenpit olie bevat o.a. ook sterolen dit kan een gunstige effect hebben op prostaat en heeft een gunstige werking bij een geïrriteerde blaas en gunstig voor de lever.
De olie kan een goede ondersteuning zijn bij bloedarmoede dit is belangrijk voor vrouwen.
Door de maandelijkse cyclus hebben vrouwen eerder een ijzertekort, wat bloedarmoede kan veroorzaken.
Ook bevat pompoenpittenolie of pompoenpitten  de stof Beta sitosterol. Hiervan wordt gezegd dat het een ontstekingsremmende werking heeft.
Neem dagelijks een dessertlepel of consumeer pompoenpitolie regelmatig in de voeding, zoals soep, salades.

Steierkraft premium pompoenpitolie uit Steiermarken, Oostenrijk

Exclusieve pompoenpitolie uit het mooie en natuurlijke Steiermarken, Oostenrijk! Onze pompoenpitolie wordt geoogst en gefabriceerd in Steiermarken (Oostenrijk).
De velden waar de pompoenen groeien liggen in een uiterst schoon en natuurlijke omgeving. Na de oogst van de pompoenen worden de zaden zorgvuldig verwijderd en met vers bronwater gewassen en gedroogd. Nadien worden de pompoenpitten geroosterd. Door dit proces lossen de eiwitstructuren in de pitten op en olie treed uit de cellen. Na het roosteren worden de pompoenpitten geperst. Voor 1 liter pompoenolie olie zijn ongeveer 2-3 kg pitten nodig.
Deze olie bevat geen conservering middelen en is niet geraffineerd. Puur natuur dus!
Door  Gault Millau gekozen als unieke olie die 10 jaren op rij in de top presteert en in 2011 door het Duitse DLG (Duitse Landbouw vereniging) als beste 2 gekozen (goud en zilver voor de gewone en de biologische pompoenpitolie.

De olie wordt in Oostenrijk  Kürbiskernöl genoemd.

 

Lees meer over pompoenpitolie en pompoenpitten

 


Onze nieuwsbrief