Patch Testing Gids

Zo Test je Nieuwe Huidverzorgingsproducten

Gebruik je een nieuwe olie, boter of skincare product, dan is het altijd een goed idee om dit te patch testen zodat je zeker bent dat product geschikt is voor jouw huid.

Op een allergische reactie of een breakout zit natuurlijk niemand te wachten. Voor je het product op je gezicht of lichaam aanbrengt, is het dus een goed idee om het eerst te patch testen. 

Wat wil dat nu net zeggen? Met patch testen bedoelen we het aanbrengen van een kleine hoeveelheid van het product op een klein stukje van je huid. 

Zeker als je een gevoelige huid hebt is dit aan te raden. Maar zelfs een niet-gevoelige huid kan reageren op bepaalde producten / ingrediënten.

Wat is patch testen?

Het concept patch testing houdt in dat je een nieuw skincare product op je huid test om te zien hoe je huid op het product reageert. Bepaalde samenstellingen en ingrediënten kunnen je huid namelijk irriteren, met een droge, jeukerige of rode huid als gevolg.

Het concept van patchtesten houdt in dat je een nieuw huidverzorgingsproduct op je huid probeert om te zien hoe die erop reageert. 

Patch testen stap voor stap

Zo patch test je een nieuw skincare product:

  • Stap 1: Test een kleine hoeveelheid van het product op een niet zo zichtbaar stukje van je been of arm, bijvoorbeeld onderaan je pols, elleboog of in je knieholte. De huid daar is vrij dun en kwetsbaar, wat komt daarom het meest overeen met je gezichtshuid. Als je huid hier niet goed reageert, dan is het hoogstwaarschijnlijk ook niet geschikt voor je gezicht. Heb je binnen 24u geen reactie op je huid? Ga dan naar stap 2.
  • Stap 2: Na 24u geen reactie op je huid? Dan kan je het product op je  gezichtshuid testen! Je start hierbij best met een klein stukje van je gezicht; we raden hierbij een stukje huid aan dat niet zo goed zichtbaar is zoals de huid achter je oor, een hoekje van je voorhoofd waar je haren  overheen vallen of de onderkant van je kaak. Ook hier geen reactie na 24u? Dan is het product waarschijnlijk veilig om op jouw huid te gebruiken!