Marula Olie - Alles wat je moet weten

Wat is Marula olie? 

Marula olie is een antioxidantrijke huidolie. De olie bevat veel omega-9 vetzuren en vitamines C. Deze helpen de huid een natuurlijke stralende teint bezorgen.

Marulabomen en olifanten

Waar komt Marula olie vandaan en wat is dat met die dronken olifanten? 

Marula olie wordt gemaakt van de noten van de Sclerocarya birrea, beter gekend als de Marula boom, die verwand is aan de cashew-, mango- en pistachebomen.

De Marula boom groeit in zuid en centraal Afrika en in Madagascar, waar de inwoners oorspronkelijk geloofden dat de boom spirituele en heilige krachten had.

De boom wordt vaak ook olifantenboom genoemd omdat olifanten houden van de vruchten. Het gerucht gaat dat ze hier zelfs dronken van worden omdat het fruit in hun maag fermenteert, of dat ze gefermenteerde (rotte) vruchten van onder de boom opeten.

Maar hoezeer we ook een verhaal over dronken olifanten willen geloven, blijkt hier toch geen waarheid in te zitten. Olifanten houden namelijk niet van rotte vruchten en het fruit blijft zeker niet lang genoeg in de maag om te kunnen fermenteren. En zelfs was dat zo, dan zouden ze een 1400-tal zeer gefermenteerde Marula vruchten moeten eten om dronken te kunnen worden. 

Waarom is marula olie zo goed voor je huid? 

Marula olie bevat zeer veel antioxidanten, Vitamine E en C en is een van rijkste plantaardige bronnen aan omega 9 vetzuren. Het is een hele zachte, maar snel absorberende draagolie die zeer licht en fijn op de huid aanvoelt. 

Verschillende Afrikaanse stammen gebruikten deze verzachtende en hydraterende olie als body lotion en reiniger. Het is dan ook geen wonder dat Marula olie als bijnaam “Het Afrikaanse schoonheidsgeheim” heeft.

Marula olie gebruiken voor je huid 

Door de aanwezige antioxidanten stimuleert het de gezondheid van de huid, herstelt het schade, en vermindert het de zichtbaarheid van fijne lijntjes, rimpels en kleurvervagingen. 

Marula is een lichte olie en is daarom geschikt om een acne gevoelige huid te behandelen. De antibacteriële eigenschappen kunnen ook helpen bij het bestrijden van puistjes en mee-eters.

Marula olie verbetert ook de elasticiteit van de huid en kan de natuurlijk productie van collageen verhogen. Verder verzacht het een geïrriteerde huid, ontsteking en roodheid. 

Marula olie gebruiken voor je haren

Marula olie heeft dezelfde helende eigenschappen voor je haren, als voor je huid. Het brengt het natuurlijke olieniveau van je huid in evenwicht, waardoor roos wordt verminderd of kan worden voorkomen. 

Hoe gebruik je Marula in je skincare routine

Je kan marula olie op de volgende manieren gebruiken: 

  • Als gezichtsolie, om te hydrateren of als anti-aging middel tegen lijntjes en rimpels. Breng enkele druppels Marula olie rechtstreeks aan op de huid en masseer het zachtjes in. 
  • Als olie cleanser op een (acne)gevoelige huid. Meng in een flesje of potje een halve theelepel jojoba olie met 6 druppels Marula olie, en masseer deze in op de huid.  Laat de olie gedurende enkele minuten in de huid intrekken om vervolgens de huid met water of Witch Hazel te wassen. Deze cleanser zal verstopte poriën bevrijden, en de huid lichter laten aanvoelen. 
  • Als lichaamsolie, om striemen en cellulitis te verminderen. Breng tot tweemaal per dag enkele druppels Marula olie aan op de lichaamsdelen die je wil behandelen tegen striemen of cellulitis en masseer deze in op de huid. 
  • Om dof haar opnieuw een natuurlijke glans te geven. Start met enkele druppels marula olie in op de uiteindes van je haren te masseren, en werk langzaam aan naar je hoofdhuid toe. 
  • Als haarconditioner. Meng 10 eetlepels marula olie met 5 eetlepels arganolie. Breng het mengsel aan op vochtig haar, en masseer deze goed in op de hoofdhuid. Laat de natuurlijke haarconditioner voor 15-30 min intrekken op de je hoofdhuid en spoel vervolgens de conditioner uit met een natuurlijke shampoo. 

Waar kan je marula olie kopen

Marula olie kan je hier op onze site kopen. Deze is 100% natuurlijk en puur. 

Onze nieuwsbrief