FAQ

Vraag en antwoord: Arganolie algemeen

Wat voor keurmerken heeft de arganolie van Gezonder.nu?

Steeds meer worden er verschillende kwaliteiten arganolie aangeboden. Veel van de producten zijn helemaal niet geregistreerd in Europa wat sinds 2013 een eis is voor cosmetica die buiten de EG komt. Lees meer

Wat is koudgeperste arganolie?

Zowel de Abgur cosmetische als de culinaire arganolie is koudgeperst. Officieel mag een koudgeperste olie op maximaal 60 graden worden geperst, maar we weten uit ervaring dat er producenten warmer persen om het rendement te verhogen met als resultaat : een "dunnere" olie die vetter blijft, minder snel in de huid trekt en natuurlijk minder tocoferolen en waardevolle stoffen heeft. Lees meer

Wat is het verschil tussen culinaire arganolie en cosmetische arganolie?

Het verschil is dat de cosmetische arganolie van niet geroosterde arganzaden wordt koudgeperst en bij culinaire olie worden de zaden eerst licht geroosterd en dan koud geperst, zodat er een mooie nootachtige smaak ontstaat en ook het rendement van de arganolie hoger is.

Vragen en antwoorden over cosmetische arganolie:

Waar gebruik ik cosmetische arganolie voor?

Onze pure arganolie is te gebruiken voor het gezicht en lichaam als verzorgingsproduct zoals bijvoorbeeld een crème of een bodylotion. Voor het haar, afhankelijk het type haar als masker of als stylproduct bijvoorbeeld bij dik (kroes) haar om het meer te laten glimmen of als een soort wetlook. Omdat arganolie het een natuurlijk product is kan deze dagelijks gebruikt worden.

Kan ik cosmetische arganolie onder een crème gebruiken?

Dan kan zeker, het is een extra aanvulling omdat arganolie extreme vitamine E heeft. En omdat deze bijna direct in de huid trekt.

Hoe gebruik ik cosmetische arganolie voor het gezicht?

Masseer een paar druppels (afhankelijk wat voor type huid) arganolie op een gereinigd gezicht, hals en decolleté.

Kan onze cosmetische argan olie ook geconsumeerd kan worden.

Onze 100% cosmetische arganolie kan ook geconsumeerd worden omdat het een 100% pure en gecertificeerde olie is.

Vragen en antwoorden over cosmetische arganolie in combinatie met cactusvijgolie:

Kan ik cosmetische arganolie met cactusvijgolie afwisselen?

Het is eigenlijk erg goed om ze af te wisselen, bijvoorbeeld elke 3e dag cactusvijgolie. De cactusvijgolie heeft vooral delta tocopherol en arganolie vooral gamma tocopherol. Beide soorten vitamine dringen door tot in de celwand van de huid en zorgen enerzijds voor behoud en minder snelle afbraak van het Q10 co-enzym (door de lever aangemaakt). Alternatief het product Sublime die beide olien verenigt samen met een hint van neroli olie. De combinatie is in ieder geval goed voor een mooie balans in delta en gamma tocopherol. (Vitamine E)

Kan ik arganolie of cactusvijgolie rondom de ogen gebruiken.

Jazeker. Het is zeker aan te raden om cactusvijgolie ook als serum te gebruiken. Deze verstevigd de huid en aangezien de huid rondom de ogen erg dun en dus sneller slap wordt.

Onze nieuwsbrief