Gratis verzending €35+ | Voor 23:00 besteld, vandaag verzonden

0

Je Winkelmandje is Leeg

Monoï de Tahiti Olie - Alles wat je moet weten

Wat is Monoï olie? 

Monoï de tahiti olie is een olie die gemaakt wordt door de blaadjes van de Tiarébloem te drenken in pure kokosolie. Monoï olie komt uit Frans Polynesië waar de lokale inwoners de olie gebruiken om hun baby’s mee te zalven en verzorgen, en hun huid en haar te hydrateren. 

Monoï olie is tegenwoordig echt hot en gehypet omwille van zijn fantastische delicate geur en de vele voordelen voor huid- en haarverzorging. Blijf lezen om meer te weten te komen over deze 100% natuurlijke olie. 

Waar komt Monoï olie vandaan?

Monoï olie kan worden teruggebracht naar de Maohi bevolking, de inheemse Polynesiërs, tot meer dan 2000 jaar geleden. Europese ontdekkingsreizigers die naar de Polynesische eilanden reisden, waaronder James Cook, documenteerden het gebruik van Monoï door de lokale inwoners voor medicinale, cosmetische en religieuze doeleinden.

Monoï olie speelde een belangrijke rol in het leven van de Maohi bevolking, van geboorte tot dood. Het werd aangebracht op de lichamen van kleine baby’s om te voorkomen dat ze uitdrogen bij warm weer en dat ze afkoelden bij lage temperaturen.

Lokale zeevaarders gebruikten Monoï om hun lichaam te beschermen tegen koude, harde wind en zout water tijdens lange boottochten op zee. (Zelfs vandaag de dag gebruiken veel duikers vlak voor ze gaan duiken Monoï voor hun lichaam.)

Waarom Monoï olie gebruiken?

Monoï olie is een zegen voor zowel je huid als je haar. Door de aanwezigheid van kokosolie is Monoï olie een sterk antibacteriële olie die veel vetzuren bevat.

Vetzuren zijn goed voor je huid omdat ze antimicrobiële eigenschappen bevatten die bescherming kunnen bieden tegen schadelijke schimmels en bacteriën waarvan bekend is dat ze een aantal huidinfecties veroorzaken, zoals bijvoorbeeld acne en cellulitis.

Het rechtstreeks op de huid aanbrengen van Monoï olie kan helpen om je tegen deze aandoeningen te beschermen. Monoï olie werkt ook ontstekingsremmend tegen eczeem.

De kokosolie die aanwezig is in Monoï kan de vochtbalans van de huid herstellen en deze vasthouden om te beschermen tegen uitdroging, en het herstelproces van de huid stimuleren.

Hoe kan je Monoï olie gebruiken?

Monoï olie kan je als natuurlijk verzorgingsproduct gebruiken als:

  • pre-shampoo en shampoo
  • conditioner
  • vochtinbrengende crème voor huid en haar
  • gezichtscrème
  • nagelriemolie
  • bad olie
  • massage olie

Gebruik Monoï olie als hydraterende olie voor je hele lichaam en masseer het dagelijks in je huid. Je kan zelfs de olie toevoegen aan je bad om de hydratatie van je huid te vergroten. 

Op dagen dat je je haren wast met een natuurlijke shampoo kun je olie als een pre-shampoo behandeling gebruiken.  Om je haar een extra natuurlijke glans te bezorgen kan je ook enkele druppels Monoï olie aan je conditioner toevoegen.

Waar kan je Monoï olie kopen?

Je kan Monoï olie hier bij You Madu kopen. Onze Monoï olie is koudgeperst en 100% natuurlijk.